LEHDISTÖTIEDOTE JA -KUVAT  
renki1

renki2

sota1

sota2

vaellus

kihlaus

TEATTERI PENSAS JÄLLEEN KESÄKIERTUEELLE 10.6.-7.8.05

Teatteri Pensas lähtee kahden kuukauden mittaiselle kesäkiertueelle esiintyen yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla. Jo kolmatta kertaa Pensas kiertää Suomea päästä päähän Hangosta Utsjoelle saakka. Kiertue-ohjelmiston perustana ovat Jenni Bergiuksen ohjaama Kalevalaan pohjautuva teatteriesitys Kullervo sekä teatteriohjaaja Hannu Raatikaisen sovittama ja ohjaama Don Quijote. Lisäksi ryhmä järjestää kiertueella työpajoja, iltamia ja improvisaatiota.

Teatteri Pensas on vuonna 2002 perustettu vaeltava teatteriryhmä, joka koostuu Helsingin Stadiasta valmistuneista teatteri-ilmaisun ohjaajista. Lisäksi ryhmään kuuluu Hannu Raatikainen, jonka viimeisimpiä töitä ovat mm. Kauppamatkustajan kuolema, Viivi ja Wagner (Turun kaupunginteatteri) sekä Mania (Espoon kaupunginteatteri).

Ryhmän tarkoituksena on seurata yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tehdä niistä teatteria, musiikkia ja tanssia luontoa kunnioittaen. Pensas esiintyy kaduilla ja toreilla, metsissä ja puistoissa, teattereissa ja tehtaissa. Pensaan periaatteena on tuottaa ajankohtaisia ja helposti liikuteltavia esityksiä ja viedä niitä erityisesti paikkoihin, joissa teatteria ei usein nähdä.

Kesäkiertueen uutuusnäytelmä Kullervo on traaginen tarina nuoresta miehestä joka ei tunnu voivan vaikuttaa omaan kohtaloonsa. Kullervon vastoinkäymiset ovat elämän kokoisia ja ristiriidat maailman kanssa vievät kysymykseen oikeasta ja väärästä. Esityksen teksti on kalevalamittaista.

Pensaan viimevuosien yleisön suosikki, Don Quijote on tragikomedia ihanteista, seikkailusta ja rakkaudesta. Tässä persoonallisessa mutta Cervantesin klassikolle uskollisessa tulkinnassa nähdään peräti kahdeksan erilaista Don Quijotea ja Sancho Panchaa hevosineen ja aaseineen. Nyt Cervantesin 400-vuotisjuhlavuotena Don Quijote on jälleen mitä ajankohtaisin.

Teatteri Pensas: Hannu Raatikainen, Jenni Bergius, Hanna Ryti, Anu Puska, Jaana Taskinen, Kati Niemi, Juha Hippi, Antti Laukkarinen, Jukka Aho ja Outi Sädekallio

Kiertuetta tukevat Maailmankauppa Uusivaihde, Luomukauppa Samsara, Reilun kaupan purjelaiva s/v Estell, Stadia sekä Kullervo-puukon tekijä puukkoseppä Veikko Hakkarainen

Lisätietoja antaa: Tuottaja Maria Silvennoinen 050-3006066 / 050-5367491

   LATAA LEHDISTÖTIEDOTE

LATAA KUVA   Kullervo: Juha Hippi 

  LATAA KUVA  Don Quijote: Kati Niemi Sancho Pancha: Outi Sädekallio  Zip-tiedosto 

 

 

 

 

 

 

 

KIERTUE 05  AIKATAULU   KULLERVO   DON QUIJOTE TYÖPAJAT TUKIJAT PÄIVÄKIRJAT  LEHDISTÖ VIERASKIRJA