KIERTUE 04

DON QUIJOTE

 AIKATAULUT 

 PÄIVÄKIRJAT 

       TUKIJAT
  KIERTUEEMME TUKIJAT
REILU KAUPPA tukee oikeudenmukaista kaupankäyntiä. Kahvi, suklaa, banaanit, appelsiinit, tee. Monet päivittäin nauttimamme elintarvikkeet on viljelty kehitysmaissa. Kuitenkin vain pieni osatuotteista maksamastamme hinnasta päätyy kehitysmaissa asuville viljelijöille, ja monet heistä elävätkin taloudellisessa ahdingossa, kun tuotteista saadut tulot eivät riitä elämiseen tai lasten koulutukseen.

Reilu kauppa tukee oikeudenmukaista maailmankauppaa. Reilun kaupanmerkkijärjestelmässä tuotteiden viljelijä saa tuotteestaan korvauksen, joka kattaa viljelyn aiheuttamat kustannukset. Reilun kaupan ansiosta viljelijä pystyy kehittämään tuotantoaan, elättämään perheensä ja lähettämään lapsensa kouluun. Reilun kaupan järjestelmässä toteutuvat myös työntekijöiden oikeudet, ja lapsityövoiman käyttö on ehdottomasti kielletty.

Reilun kaupan järjestelmään kuuluu 800 000 viljelijää lähes  50 eri maassa. Kun mukaan lasketaan myös viljelijöiden perheet, Reilu kauppa tuo paremman elämän yhteensä 5 miljoonalle kehitysmaan ihmiselle. Reilun kaupan järjestelmä osoittaa, että kuluttaja voi vaikuttaa jokapäiväisillä kulutus- ja ostopäätöksillään positiivisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään. Reilu kauppa ei ole hyväntekeväisyyttä vaan kaupallista yhteistyötä, jonka tavoitteena on ihmisten ja luonnon hyvinvointi sekä korkealaatuiset tuotteet.

Suomessa on myynnissä yhdeksää eri Reilun kaupan tuotetta: banaaneja, kahvia, teetä, kaakaota, suklaata, sokeria, hunajaa, ananaksia ja appelsiineja. Reilusta kaupasta jää hyvä maku!

          

 

Don Quijote-esityksen näyttelijät (eli suuri osa Teatteri Pensaan jäsenistä) valmistuvat STADIAN Esittävän taiteen koulutusohjelmasta teatteri-ilmaisun ohjaajiksi. Koulutusohjelman menetelmiä ovat mm. soveltava draama, faktan ja fiktion yhdistäminen, TIE (theatre in education) devised theatre ja prosessidraama.