KIERTUEPÄIVÄKIRJA  30.5. - 6.6. 2004

30.5. Ensi-ilta Heurekan puistossa Vantaalla.

 

Sunnuntai 30.5.

Don Quijote 2004 sai ensi-iltansa Vantaalla Heurekan puistossa. Esitys oli joen rannalla koivujen katveessa varsin idyllisessä maisemassa. Vaikka sää ei varsinaisesti ollutkaan kuin morsian (pilvinen taivas ja kylmähkö tuuli) katsojia saapui kuitenkin paikalle kiitettävä määrä. Satunnaisia henkisiä mustia pilviä alkoi ilmaantua horisonttiin alkulämmittelyn aikana kun jalkapallo joutui veden varaan Heljän urheasta syöksystä huolimatta. Onneksi paikalla oli pelastusvene ja Outin poikaystävä- kuvaaja- roudaaja- ruuan tuoja- pallon pelastaja-Masa.

Seuraava einiinkiva-tapaus oli jäsen Bergiuksen allergiakohtaus, jonka johdosta hän joutui jättämään loppukumarrukset väliin, ja joka aloitti "Pensaslaiset taksilla sairaalaan" sarjan. Muutaman tunnin Peijaksen vierailun jälkeen Bebe pääsi onneksi liittymään hienoihin grillijuhliimme, jotka olivat Niilan pihalla Pitäjänmäessä. Sade ropisi pihakeinun kattoon ja siellä oli tunnelmakin. Katossa nimittäin.

Seuraava potilas oli jäsen Niemi, joka sai yön pimeinä tunteina vatsakrampin. Kokeneen sairaalakävijä Bergiuksen kanssa Kati päräytti taksilla sairaalaan, kannustusjoukon (Ratsi, Anu, Heljä) seuratessa toisella perässä. Mariasta ryhmä jatkoi iltaa Meilahden sairaalaan (nyt yhdellä taksilla). Kati sai lievitystä kipuihinsa ja Ratsikin hikkansa kuriin kuuman kaakaon avulla (empiirinen tutkimus osoitti että ylähuuli kestää kuumaa paremmin kuin alahuuli). "Olen virkamies ja Amerikan ystävä", tuumasi Hannu Raatikainen maksaessaan illan viimeisen taksin Meilahdesta Töölöntorille. Kuudelta aamulla päivä oli pulkassa.

 

 

 

 

 

Tiistai 2.6.

Espoon DQ esitys oli Kultturikeskuksen amfiteatterissa. Kahden päivän matkakuumeen jälkeen Pensas - kiertue oli virallisesti, vihdoin, alkanut. Bussi oli lastattu ihmisillä, rinkoilla, soittimilla, pyörillä, miekoilla, kilvillä ym. ritarillisella varustuksella.

Onnistuneen esityksen jälkeen kohotimme vuosikertaviinimaljat ja suuntasimme bussin eli Rosinanten turvan kohti Sipoota ja Raimo Lankian kotia.

 

 

2.6. Raimo Lankian takapihalla on luonnonsuojelualue.

3.6. Lapsi, Kati ja Depressio-jänis päivänuotiolla Sipoossa.

3.6. Innokasta lapsiyleisöä Sipoon päivänuotiolla.

 

Keskiviikko 3.6.

Sipoossa Ratsin vanha tuttu, monen sortin aktivisti Raimo Laakia tarjosi meille ystävällisesti mahdollisuuden majoittautua kodissaan. Kauniissa maalaismaisemassa Pensas treenasi, korjasi bussia, saunoi, söi ja lepuutti sieluaan ja ruumistaan kahden päivän ajan.

Palkaksi yösijasta ja löylyistä Pensaslaiset auttoivat tilan töissä sekä esiintyivät Raimon naapurustolleen järjestämällä päivänuotiolla. Lapsivoittoinen yleisö otti omakseen erityisesti Jukan esittämän depressio-jäniksen. Myös pensaslaiset pääsivät nauttimaan musiikkiesityksestä kun yleisössä olleet kaksoset Tiia ja Miia lauloivat hienon ruotsinkielisen lempilaulunsa.

Kaksi päivää Raimon luona antoi voimia tulevaan matkaan, eritoten illat nuotion äärellä lämmittävät meitä pitkään. Raimolle, Maijalle ja Laurille suurkiitos!

3.6. Pensas, Laakia ja Laakian kehittämä aurinkolämmitteinen pesuveden lämmitin. Vesi lämpenee jopa 60 asteeseen.

Torstai 4.6.

Lempeässä kesäehtoossa Pensas pakkautui bussiin ja jatkoi matkaansa Loviisaan. Loviisassa ensimmäinen etappi oli kauppa, jonne kaksi vuorokautta ilman karamellia olleet pensaslaiset kirmasivat kuin nuoret varsat kesälaitumelle.

Esityspaikkana toimi Ungernin linnake, joka visuaalisesti tarjosikin oivat puitteet Donkkarille. Mahdollisesti sään epävakaisuudesta johtuen yleisön pipoluku oli melko vähäinen, mutta paikalle saapuneet vaikuttivat lähtiessään tyytyväisiltä perjantai-iltaansa, eli ei laisinkaan turha reissu!

Ravintola Stella ravitsi Pensaan yöllistä ajomatkaa varten. Nelituntinen siirtyminen Savonlinnaan sujui leppoisasti siten, että bussin etuosan kansoitti musisoinnista ja laulelusta innostuneet ja takaosan Jukka Aho unimaailmansa ja -äänensä kanssa. Reissun kohokohtia olivat huikea viiden minuutin lossimatka sekä Heljän ensimmäinen ajovuoro Rosinanten ratissa. 

Kahdelta yöllä saavutimme määränpäämme ja majoituimme Sääminkitalolle, jossa osa kaatui suorilta jaloilta petiin ja kovempikuntoiset lähtivät tutustumaan Savonlinnan yöhön.

4.6. Leijona temmeltää Loviisan Ungernin linnakkeessa.

 

4.6. Outi Sanchona linnakkeen kielekkeellä.

 

4.6. Jenni, Anu ja Kati pitävät bussiamme Rosinantea pystyssä vaativalla lauttamatkalla.

5.6. Yleisöennätyksiä hipova Don Quijote Savonlinnassa Panimoravintola Huvilan edustalla.

5.6. Jaanan Don Quijote yleisön seassa.

Perjantai 5.6.

Aurinkoinen ja kaunis aamu, aurinkoiset ja kauniit pensaslaiset löysivät itsensä ja toisensa panimoravintola Huvilan rannasta esittämästä suurelle yleisölle Don Quijotea.

Esityspaikka oli mainio! Yleisö oli mainio! Esitys oli mainio! Sää oli mainio! Huvila oli todella mainio, kuin myös sen terassi, ruoka ja Joutsen-olut!

Ruokavaraston täydennysretken jälkeen Pensas jamitteli bussin uumenissa ehkä tovin liian kauan. Torielämä oli sen päivän osalta jo siinä määrin rauhallista että katusoitanta jäi tällä kertaa väliin. Pyrimme sitten Olavinlinnaa ihailemaan mutta tämäkin suunnitelma tyssäsi koska paikka oli sulki. Näkihän tuon toki vastarannaltakin ja komea oli. Sitten otimme jälleen bussin allemme ja kärryttelimme Liperiin, jossa meitä vastassa Liperin lukion pihassa oli iloinen ja ystävällinen vapaa-ajanohjaaja Riitta Linkola. Majoittautumisen jälkeen lähdimme tutustumaan Liperin yöhön ja löysimmekin "Kirsin kesähässäkät" ravintola Huttulasta. Ilta sisälsi ohjelmaa aina tikkakisasta painiin.

5.6. Pensas ottaa mittaa Olavinlinnasta.

Lauantai 6.6.

Heräsimme sateen ropinaan kuka historian luokasta, kuka uskonnon luokasta, kuka rehtorin kansliasta. Emäntämme Riitan saavuttua paikalle päädyimme siihen tulokseen että DQ esitetään sisätiloissa. Puolentunnin varoitusajalla Ratsi ja Niila taikoivat valot koulun jumppasaliin, pensaslaiset riisuivat raskaat kenkänsä ja esitys oli valmis alkamaan.

Pensaan historian ensimmäinen DQ sisätiloissa sujui sekin. Loppuroudauksen aikana aurinko jo paistoikin siniseltä taivaalta.

6.6. Esitys sisätiloissa Liperin yläasteen liikuntasalissa.

6.6. Vaeltava ohjaaja Raatikainen ja "Rosinanten puutarhan" ensimmäinen kukka.

6.6. Pensas pääsi haastattelemaan Riitta Linkolaa.

HAASTATTELUT

3.6. ekotilallinen Raimo Laakia, Sipoo

6.6. vapaa-ajanohjaaja Riitta Linkola, Liperi