KIERTUEPÄIVÄKIRJA  10.6. - 26.6. 2005

Pensas is back!

Kesän 2005 kierroksella Pensaalla on Don Quijoten lisäksi matkassaan myös uusi tulokas -  Jenni Bergiuksen Kalevalasta sovittama ja ohjaama Kullervo, jonka parissa ryhmämme on viihtynyt varhaisesta keväästä saakka. Kahden ensimmäisen kesän tavoin on nytkin luvassa nuotioiltamia, improvisaatioesityksiä sekä työpajoja laidasta laitaan. Pensaslaisten yhteinen intressi tutkailla elämänmenoa eri puolilla maata oli  pakattu mukaan laukkuihin päällimmäisiksi. Hannu Raatikainen on lanseerannut puuhallemme termin nuuskiminen. Perjantaina 10.6 alkoi Suomen nuuskiminen vuosimallia 2005.

10.6. HANKO

Kesän ensimmäisellä matkalla oli mukanamme esikoisemme Don Quijote. Uljas kulkuneuvomme Rosinante herätettiin talviunilta ja ohjastettiin kohti etelää. Hangon merelliset maisemat toimivat Teatteri Pensaan kolmannen kiertuekesän avajaisnäyttämönä.

 Donkkari esitettiin osana Hango Teater träff- festivaaliohjelmistoa. Teater träff on Hangossa 9-12.6 vuosittain järjestettävä ruotsinkielisen teatterin festivaali. Pensas operoi kuitenkin suomeksi, ruotsinkielisen toimintamme kun oli määrä alkaa vasta seuraavana päivänä Karjaalla…

Ihmisiä saapui paikalle mukava määrä, ja Don Quijoten ensi-ilta, joillekin Pensas-veteraaneille jo kolmas, joillekin toinen ja miehistömme uusille vahvistuksille Juhalle, Hannalle ja Antille ensimmäinen, kulki vauhdikkaasti ja sai hyvän vastaanoton ihmisiltä ja koiralta, joka kävi puolustusasemiin nähdessään Hohtavan kuun ritarin. Don Quijote on siis myös eläinten ystävä.

Esityksen jälkeen paikalle ilmestyi Hannu Leppänen pakettiautolla, jonka takatilasta löytyi Pensaalle mitä maittavin keittoateria. Illan päätteeksi joukkueemme matkasi Karjaalle, jossa hereilläoloaika vietettiin seuraavan päivän lasten työpajaa viimeistellen ja yleisesti tarinoiden.

10.6. Don Quijote Teater Träf – festareilla

11.6. Ihmeellisyyksien puiston Elämysautomaatti

 

 

11.6. KARJAA

Ihmeellisyyksien puisto, Den underliga parken.

Pensas pystytti Karjaan lasten ihmeteltäväksi puistollisen toimintaa, jonka suunnittelun pohjana Jaana ja Outi olivat käyttäneet 'Liisa Ihmemaassa' - tarinaa. Puistossa oli tarjolla kroketin pelaamista, kumikalkkunan heittokilpaa kuninkaan ja kuningattaren kanssa, seinäpiirustusta, elämyksiä, joita sai tilata automaatista sekä improvisoituja laulunumeroita lystikkäältä teeseurueelta. Lapsia vieraili parkissa tasaisena virtana koko aurinkoisen iltapäivän ajan.

11.6. ”Kasta Kalkun!”, ropar kungen!

12.6. PERNAJA & HELSINKI

Den underliga parken igen, tällä kertaa Pernaja-päivillä. Kalkkuna lensi pitkälle täälläkin ja Pernajankin lapset saivat kuulla teeseurueelta toivomansa kappaleet.

Pernajalta Pensas matkasi suoraan Helsingin Auroran kentälle, jossa esitettiin Don Quijote osan Helsinki-päivän tapahtumia. Yleisön joukossa näkyi mm. turisteja, joihin esitys tuntui uppoavan mahdollisesta kielimuurista huolimatta. Esitystä kunnioitti läsnäolollaan myös aikaisempien vuosien donkkarilaisia.

  12.6. Det Underliga Parken i Forsby, Pernå

 

 

16.6. Rajakiven siirto-operaatio Mäntsälässä esityksen jälkeen

 

16.6. MÄNTSÄLÄ

Don Quijoten esitys Mäntsälässä, Sepänmäen museoalueella. Museoiden pihoilla Donkkari on viihtynyt aikaisemminkin. Vanhojen aittarakennusten keskellä, aurinkoisessa kesäillassa kelpasi sankarimme aseenkantajineen seikkailla.

Poispääsystä oli muodostua pienimuotoinen ongelma. Museon pihalle vievät tiet olivat hoikahkoja ja koska Rosinante ei varsinaisesti ole mikään pikku poni, vaati bussin kääntäminen eräässä mutkassa postilaatikkojen siirtämisen sekä verta ja hikeä. Pensaan pojat joutivat voimailemaan massiivisen kiven pois renkaan tieltä ja Juhan varvas kärsi pieniä vaurioita.

Vaikka Sepänmäen museomäki olikin kovin viihtyisä ja siellä olisi voinut viipyä pidempäänkin, oli kuitenkin positiivista, että bussi lopulta saatiin kääntymään. Matkan tyssääminen Mäntsälään kun olisi hieman muuttanut kiertuesuunnitelmiamme.

 

18.6. KARKKILA

Päivän Kullervoa treenattuaan Pensas vaihtoi taas Don Quijoten maailmaan, karautti bussilla Karkkilaan ja pisti kilvet ja kaviot kopsumaan  työläismuseo Fagerkullan pihamaalla.

Pientä pulssin kasvua aiheutti Jäsen Juha Hipin aikataulullinen erehdys. Poikaparka muisti esityksen alkamisajan puolella tunnilla väärin ja lähti juoksulenkille Karkkilan maisemiin. Saikin sitten spurtata loppumetrit aika haipakkaa, mutta ehti kuitenkin lavalle. Karkkilalaisyleisö toivotti Pensaan lämpimästi tervetulleeksi uudelleen ja Pensas mielellään tätä kutsua noudattaa.

18.6. Juha Hippi ehti kuin ehtikin lavalle!

 

19.6. ESPOO

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, kun Pensas ajoi Villa Elfvikin pihaan. Lienikö yhtenä syynä täydellinen kesäkeli, mutta niin kävi, että lisäkatsomoa saatiin rakentaa urakalla, kun Don Quijotea seuraamaan saapui reilusti yli satapäinen yleisö. Pensas oli riemuissaan, että näin moni ihminen valitsi juuri Pensaan taiteen sunnuntaipäivänsä ohjelmaksi.

 

26.6. KIRKKONUMMI

Pensas katkaisi puolentoista vuorokauden juhannuslomansa ja matkasi Kirkkonummen Veikkolaan.

Navalan  kartanon tiluksille kansaa saapui paikalle juhannuspyhistä huolimatta ja sadekin saatiin pysymään taivaassa. Esko, joka saapui muihin hommiin menneen Jukan paikkaajaksi, hoiti debyyttinsä mallikkaasti ja yleisön lisäksi viihtyivät myös muut pensaslaiset seuratessaan uutta donkkari/sancho pancho tulkintaa ja sen mukana tulleita pieniä repliikkiuudistuksia.

26.6. Pensaan uudet miesnäyttelijät elementissään; Esko Varonen, Antti Laukkarinen ja Juha Hippi